Dragostea din zilele noastre

Ascult un instrumental, „Flowers of the sea” si m-a cuprins melancolia.

Mi-am propus sa scriu despre dragoste.

Citeam mai zilele trecute un articol din ziarul „Monitorul de Botosani” intitulat „Explozie de fetite devenite mame” si spunea ca numarul copilelor care devin mame la doar 13-14 ani a ajuns la cote alarmante. Ma gandeam: Ce a ajuns dragostea in zilele acestea si cat de gresit este inteles acest principiu.”

Imi aduc aminte de versurile unei cantari care spune asa:

…Putini stiu ce e iubirea, dar toti vor sa fie iubiti, Alearga si cauta intruna dar tot sunt nefericiti…

Dragostea e frumoasa dar poate fi si dureroasa daca o intelegi foarte gresit. Ma gandeam la fetitele astea de 13- 14 ani si imi este mila de ele, ajung nefericite in ciuda faptului ca ele isi doresc fericirea si sa fie fericite. Cand esti tanar, crezi ca dragostea inseamna numai pupici, imbratisari, flori, ciocolata si partide de sex.

Dragostea este mult mai mult decat atat. Sfantul Apostol Pavel da niste repede dupa care sa putem distinge si intelege ce este dragostea. Citind in 1 Corinteni capitolul 13 de la versetul 4 la 8

„4. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,

5. nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,

6. nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,

7. acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.

8. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit.

Dragostea adevarata cuprinde toate aceste caracteristici. Stiu ca baietii o sa bombane, dar am un mesaj pentru fete:

Dragele mele, dragostea nu sta in cat de bine arata, ce masina are, cati bani are, cat de bun este la pat, nu sta in promisiuni ca totul va fi roz si bine. Cel ce te va iubi cu adevarat, va sta langa tine, te va iubi pentru ceea ce esti si nu va dori sa aiba relatii intime cu tine pana cand nu ii vei deveni sotie. Asta e dragostea adevarata.

Vei spune: Dar cine va sta cu mine daca voi impune asta?

Iti raspund eu: cel ce te va iubi cu adevarat si va sti ce inseamna dragostea.

Da, stiu, este demodat acest concept, traim in secolul vitezei si nu mai merg astea. Da, traim in secolul vitezei, dar principiile dragostei adevarate au ramas aceleasi. Daca vrei sa fi fericit si sa ai o dragoste de durata si cladita pe o temelie solida, tine cont de sfaturile mele.

Cineva a facut o ilustratie tare interesanta, el spunea:

Ia doua farfurii, una din plastic de unica folosinta si una din portelan. Daca esti printre acele fete care isi ofera dragostea cu totul, intretinand relatii intime inainte ca el sa devina sotul tau, esti asemenea unei farfurii de plastic, de unica folosinta. Dupa ce se va satura de tine te va arunca. Daca esti una din fetele care asteapta omul potrivit si momentul potrivit dupa casatorie, te asemeni cu farfuria de portelan. El va avea mereu grija de tine, vei fi ceva de pret in ochii lui si pentru toata viata.

Inteleptul Solomon spunea ca dragostea isi are vremea ei. Una din calitatile dragostei este indelunga rabdare, sunt multe de vorbit despre acest subiect dar nu doresc sa obosesc pe nimeni.

Nu uita, Dumnezeu este dragoste, si El a lasat dragostea pentru a aduce bucurie pe termen lung si vesnic. Nu lasa ca dragostea din zilele noastre, sa iti fure dragostea si bucuria, nu fi o farfurie de unica folosinta.

Fiti binecuvantati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *