Ce ii lipseste Romaniei ?!

 

2. S-a dus omul de bine din tara si nu mai este niciun om cinstit printre oameni; toti stau la panda ca sa verse sange, fiecare intinde o cursa fratelui sau.

3. Mainile lor sunt indreptate sa faca rau: carmuitorul cere daruri, judecatorul cere plata, cel mare isi arata pe fata ce doreste cu lacomie, si astfel merg mana-n mana.

Mica capitolul 7, versetele 1 si 2

           Textul pe care l-am citat mai sus, apartine profetului Mica care chemat din mediul sau rural sa fie profet isi paraseste locurile natale vestind un mesaj aspru de judecata printilor si locuitorilor Ierusalimului. Ingrijorat de purtarea abuziva a celor bogati si influenti fata de cei saraci, profetul isi indreapta cuvintele ascutite impotriva tuturor celor care profita de puterea lor sociala sau politica in scopuri pur personale.

O treime din cartea Mica se ocupa cu demascarea pacatelor concetatenilor sai, o alta treime  prezinta tabloul pedepsei pe care este gata sa o trimita Dumnezeu iar ultima treime contine speranta si refacere a ceea ce va urma indata ce se va incheia procesul de disciplinare. In toate acestea cerintele neprihanite ale Lui Dumnezeu asupra poporului sau sunt cat se poate de clare:

„…sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau.” Mica 6.8

La prima vedere titlul acestui articol nu are legatura cu ceea ce am spus pana acum si totusi privind mai in detaliu incepem sa deslusim ideea principala. Sa va ajut:

Un anumit post de televiziune a demarat o campanie cu ocazia „Centenarului 100 de ani de Romania” cu intrebarea : Ce ii lipseste Romaniei?

Ce mi s-a parut interesant este faptul ca profetul Mica parca scrie pentru centenarul Romaniei si nu pentru Ierusalim. Situatia pe care el o descrie pare atat de asemanatoare cu ceea ce se intampla acum, in zilele noastre, aici in Romania. Referitor la intrebarea „Ce ii lipseste Romaniei ?! ” am auzit o gama larga de raspunsuri: sa iesim in strada, sa dam guvernul jos, un alt presedinte, fara penali, km de autostrada, locuri de munca, etc. si sincer inclid sa le dau dreptate la marea majoritate, dar totusi, aceasta sa fie solutia finala?

Oare nu ar fi mai simplu si mai eficient ca in loc sa ies in strada si sa strig anumite lozinci, sa-mi plec genunchiul si sa-L rog pe Dumnezeu sa intervina? Oare nu cumva situatia in care ne aflam este din cauza ca ne-am intors fata de la Dumnezeu? Nu cumva Dumnezeu este cel ce ii lipseste Romaniei?

Cred mai mult ca niciodata ca ceea ce ii lipseste Romaniei este Dumnezeu si numai Dumnezeu. Este foarte adevarat ca lucrurile trebuie schimbate dar tot la fel de adevarat este ca noi nu putem schimba lucrurile de unul singur ci numai Dumnezeu o poate face cu adevarat.

Acum la 100 de ani de Romania trebuie sa intelegem ca pentru a mai putea schimba ceva in aceasta tara, trebuie sa ne intoarcem sincer inima care Dumnezeu.

Aceasta ii lipseste Romaniei, oameni care se incred cu adevarat in Dumnezeu si care doresc ca El sa conduca aceasta Romanie, nu doar pentru acum ci si pentru urmatorii 100 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *