Am deschis astăzi facebook-ul dorind să fac niște modificări.

Am observat că cei de la facebook te întreabă ce fel de relație ai și îți dau o listă lungă de tipuri de relații.

  1. Singur/ă
  2. Într-o relație
  3. Logodit/ă
  4. Căsătorit/ă
  5. Într-o uniunie civilă
  6. Într-un parteneriat domestic
  7. Într-o relație deschisă
  8. Într-o relație complicată
  9. Despărțit/ă

10.Divorțat/ă

    11. Văduv/ă

Cam multe zic eu…

Imediat m-am gândit că astfel de tipuri de relație folosim și noi cu Dumnezeu și vreau să le luăm pe rând, având ca scop final o radiografie a vieții noastre pentru a vedea unde ne situăm în relaționarea noastră cu Dumnezeu.

1.Singur/ă

Este persoana care se descurcă de una singură, nu are nevoie de companie, de afecțiune.
Din punct de vedere spiritual, sunt acei care se cred „Sfinți”, (vezi cazul lui Simon Fariseul) care nu cred că au păcate, care cred (după părerea lor) că doar cei păcătoși au nevoie de Hristos, nu ei.

Să ne ferească Dumnezeu să facem parte din această categorie.

2. Într-o relație/3.Logodit/ă

Sunt cei care doresc să construiască o relație bazată pe dragoste, respect, comunicare, etc.
Sunt cei care își doresc ceva serios (majoritatea dintre ei) și fac eforturi pentru a întemeia o familie.

Din punct de vedere spiritual sunt cei care au avut parte de o întâlnire personală cu Dumnezeu, o naștere din nou și doresc să facă parte din marea familie a lui Dumnezeu.

Ajută-ne Doamne să fim dintre acei oameni!

4. Căsătorit/ă

Sunt cei care au făcut marele pas de a întemeia o familie, de a avea grijă de ea și a fi gata oricând să se jerfească pentru ea.

Din punct de vedere spiritual sunt cei care sunt statornici în credință, cei care au o umblare zilnică cu Dumnezeu , sunt maturi în credință, gata să se jerfească pentru aproapele său , gata să trăiască și să se jerfească pentru Domnul Iisus.

Ajută-ne Doamne să ajungem într-o astfel de relație!

5.Într-o uniune civilă

Aici e mai complicat. M-am documentat să văd ce înseamnă o astfel de relație.

În numeroase țări din UE vă puteți oficializa relația fără să vă căsătoriți, prin intermediul unei uniuni civile sau al unui parteneriat înregistrat.

Uniunea civilă le permite celor doi parteneri care locuiesc împreună ca un cuplu să își înregistreze relația pe lângă autoritatea relevantă, în țara lor de reședință.

Interesant nu?

În ceea ce privește aspectul spiritual, nu cred că acest lucru este posibil cu acordul celor două părți (eu și Dumnezeu).

Putem să ne permitem să cochetăm cu Dumnezeu, să mergem la biserică, să participăm și chiar să fim implicați în activitățile ei, dar fără având o naștere din nou. Ba mai mult, să credem că păcatul nostru este acceptat de Dumnezeu, crezănd că este ok și așa.

Dacă te numeri printer ei, TREZEȘTE-TE!

6.Într-un parteneriat domestic

Un parteneriat domestic (numit uneori și uniune civilă, parteneriat înregistrat sau parteneriat civil[1]) este o formă de uniune juridică menită să ghideze viața în comun a doi oameni. În unele țări, cum ar fi Franța, căsătoria civilă este o formă de uniune civilă în timp ce căsătorie religioasă nu este recunoscută de către stat. Mai multe forme de uniuni civile coexistă cu diferite contexte juridice [2]. (Wikipedia)

La fel ca mai sus, dacă te numeri printer ei, TREZEȘTE-TE!

7.Într-o relație deschisă

E tipul de relație în care fiecare face ce vrea, fără a cere acordul/consimțământul celuilalt.

E o relație, care de fapt nu e relație.

Din punct de vedere spiritual, sunt acei care vin în biserică, fac un legământ cu Dumnezeu și trăiesc la fel ca mai înainte. Nu se vede nici o schimbare și nici nu își doresc una. Merg pe principiul “La biserică îmi fac rolul, iar în cursul săptămânii fac ce vreau”

Doamne ferește să fim astfel de oameni, iar dacă suntem, avem nevoie de o trezire spirituală, de o reală naștere din nou…

8.Într-o relație complicată

Sunt acei care se străduiesc să construiască o relație, care își doresc una, dar nu știu cum să o gestioneze și astfel creează conflicte și situații neplăcute.

Din punct de vedere spiritual acești oameni au nevoie de suținere în rugăciune (nu că ceilalți nu ar avea nevoie), dar acești oameni își doresc o schimbare în viața lor, dar grijile, problemele vieții, poftele lumii acesteia îi fac să încetinească pe cale.

Dar ei au posibilitatea de a reuși, cu singura condiție de a se lăsa în Mâna lui Hristos, ca El să Îi ajute.

Dacă faci parte din acest grup, nu dispera, strigă către Dumnezeu, către Mântuitorul tău Iisus Hristos și El îți va călăuzi pașii cu singura condiție de a-ți dori cu adevarat asta.

9.Despărțit/ă 10.Divorțat/ă

Sunt cei care din păcate au eșuat, și în majoritatea cazurilor din cauza lor.

Din punct de vedere spiritual sunt cei care aleg să se despartă de Dumnezeu, pentru o perioadă sau pentru toată viața.

Sunt cei care s-au complăcut în viața plină de păcat și au ales să trăiască așa fie că e mai comod, fie cred că nu mai există șansă pentru ei (marea minciună a lui Satan în care foarte mulți cred).

Dacă faci parte din aceasta categorie, dacă ai parte de o astfel de relație, pune-te acum pe genunchi și strigă către Dumnezeu, spune-i păcatul tău, spune-i că îți pare rău și că vrei să te întorci înapoi acasă, și te asigur că te Va primi.

Îți spun asta din propria mea experiență!

11.Văduv/ă

Sunt cei care le-au murit partenerul de viață.

Din punct de vedere spiritual sunt cei pentru care Dumnezeu nu există, nu există Mântuitor, nu există speranță, pentru ei e viața aceasta și atât.
Sunt cei mai nefericiți oameni, cei mai triști și cei mai chinuiți, chiar dacă ei se forțează să nu o recunoască, deși undeva în inima lor știu că nu e chiar așa.

E cea mai groaznică categorie din care am putea face vreo-dată parte, e categoria oamenilor fără speranță, fără bucurie…

Doamne ai milă de ei!

Mi-aș dori ca fiecare să avem o relație cu Dumnezeu ca acea a unei căsătorii, o relație de maturitate spiritală, o relație bazată pe sinceritate și umblare zilnică cu El.

Domne ajută-ne să fim din acei oameni sinceri care te iubesc din toată inima și care sunt gata oricănd să moară pentru tine și care clipă de clipă trăiesc pentru Slava Ta!

Fiți binecuvântați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *