Hristos a Inviat ?

Crestinii traditionali de pretutindeni serbeaza zilele acestea moartea si invierea Lui Iisus Hristos. Nimic gresit in aceste lucruri doar ca ma intreb ingrijorat :

Cati stiu si pricep cu adevarat cele intamplate pe Dealul Golgota?  Ucenicii au stat cu el aproximativ 3 ani de zile, cunosteau Scriptura si in prima faza nu au priceput evenimentul mortii sale.

Sutele de credinciosi merg astazi la biserica, asculta slujbe cum ca Iisus a murit si a inviat, apoi se intorc acasa. Pentru cei mai multi dintre ei este doar un prilej de repaos, mancaruri alese si intalniri cu cei dragi insa scopul se pierde: Iisus a murti din cauza mea si a ta, pentru pacatele noastre, El a platit un pret de rascumparare pentru noi ca sa putem avea viata vesnica si iertati pe deplin.

In cati dintre noi a inviat Iisus Hristos cu adevarat ?

Sfantul apostol Pavel spune in Galateni 2 cu 20-21

20. Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine.

21. Nu vreau sa fac zadarnic harul lui Dumnezeu; caci, daca neprihanirea se capata prin Lege, degeaba a murit Hristos.

Ce inseamna sa traiasca Hristos in inima mea? Romani 6 cu 8-12

8. Acum, daca am murit impreuna cu Hristos, credem ca vom si trai impreuna cu El,

9. intrucat stim ca Hristosul inviat din morti nu mai moare: moartea nu mai are nicio stapanire asupra Lui.

10. Fiindca prin moartea de care a murit, El a murit pentru pacat, o data pentru totdeauna; iar prin viata pe care o traieste, traieste pentru Dumnezeu.

11. Tot asa si voi insiva, socotiti-va morti fata de pacat, si vii pentru Dumnezeu, in Isus Hristos, Domnul nostru.

12. Deci pacatul sa nu mai domneasca in trupul vostru muritor si sa nu mai ascultati de poftele lui.

Sper ca aceasta sarbatoare sa va faca constienti de insemnatatea ei iar eu si dumneavoastra sa spunem si sa dam dovada ca Hristos a Inviat.

Fiti binecuvantati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *